GMAT OG2017新增逻辑第661题目解析

GMAT OG2017新增逻辑第661题目解析

发布时间:2016-08-08 09:34:03字体: 文章来源:海翔GMAT培训

【文/海翔教育咨询:Doris】转载请注明出处,如未注明,我们会寻求法律途径保护该文章的知识产权。

 

 

GMAT OG2017新增逻辑第661题:

 

OG17_GMAT复习资料_GMAT考试资料

661. In the country of Marut, the Foreign TradeAgency's records were reviewed in 1994 in light of information then newlyavailable about neig-hboring Goro. The review revealed that in every year since1963, the agency's projection of what Goro's gross national product (GNP) wouldbe five years later was a serious underestimate. The review also revealed thatin every year since 1963, the agency estimated Goro's GNP for the previousyear—a Goro state secret—very accurately.

Of the following claims, which is most stronglysupported by the statements given?

(A) Goro's GNP fluctuated greatly between 1963and 1994.

(B) Prior to 1995, Goro had not released dataintended to mislead the agency in making its five-year

projections.

(C) The amount by which the agency underestimatedthe GNP it projected for Goro tended to increase

overtime.

(D) Even before the new information came tolight, the agency had reason to think that at least some of the five-yearprojections it had made were inaccurate.

(E) The agency's five-year projections of Goro'sGNP had no impact on economic planning in Marut.

 

解析:

1994年M国外贸机构的记录中关于邻邦G国的信息被审查了。审查体现出:从1963年之后,M国外贸机构对G国未来五年后GNP的预测总是存在严重低估,但对G国前一年GNP(G国的国家机密)的估计总是非常准确。

问从这些信息能推出下面哪一条结论。给信息问结论题,结论必须在条件范围内得出,毫无根据的推测都是错的,相当于一个阅读推测题。

 

A.  G国GNP在1963-1994年之间出现过大幅度的波动。条件只说明了M国对G国GNP的预测和推测的准确程度,并不能反映G国GNP这些年间的变化情况是如何。

B.  1995年之前,G国没有发布过什么数据来误导M国对其未来5年GNP的预测。毫无根据,条件中没有任何信息能够支撑该说法。

C.  M国外贸机构在预测G国GNP时低估的量逐年增加。条件只说有低估,没说这个低估的程度的变化情况。

D. 在M国得到G国实际GNP信息之前,M国的外贸机构就已经有理由相信他们之前对G国未来5年GNP的预测不都是准确的了。他们的五年预测都严重不足,但对前一年GNP的估计都很准确刚好说明了这个结论,因为意识到预测的不准确,这5年过去了,对前一年的GNP进行猜测的时候才调整到了契合显示的数值。

E.  M国外贸机构对G国五年GNP的预测对M国的经济规划没有产生任何影响。条件只说了预测和估计,没讲预测完M国是如何进行本国经济规划的。

 

D

京ICP证130446号|京ICP备12042273号-2 Copyright© 2004-2015 HAIXIANGJIAOYU.COM All Rights Reserved 海翔教育 版权所有